This green-roofed cultural center in Sweden doubles as a vibrant public square

This green-roofed cultural center in Gothenburg doubles as a vibrant public square. The new Culture House, designed by Sweco Architects, grows like an outcrop from the existing hill and blends with the square to form a unified welcoming space. It was chosen as the winning proposal at the competition for the design of the new culture house in Bergsjön.

The project aims to combine different functions, weaving storytelling, knowledge and recreation together like a “basket of possibilities”. Its…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s